Voordelige cadeaus voor onder de boom

Vind de G-spot van de vrouw

Vind de G-spot van de vrouw

Altijd al willen weten wat de G-spot is, hoe je dit plekje vindt en hoe je het stimuleert? Dokterdokter vertelt je er alles over.

Lange tijd is onduidelijk geweest of er zoiets bestaat als een G-spot of G-plek van de vrouw. Wie het woord ‘G-spot’ hoort, denkt misschien dat vrouwen een ‘magisch knopje’ in hun lijf hebben. Iets wat ervoor zorgt dat je altijd kunt klaarkomen tijdens een vrijpartij. Hoewel verschillende wetenschappers elkaar tegenspreken over het bestaan van een dergelijk voelbaar ‘knopje’, kan de plaats van de zogenaamde G-spot als trigger voor een orgasme werken.

Wat is de G-spot of G-plek?

De G-spot of G-plek is vernoemd naar  de Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg, die deze erogene zone voor het eerste beschreef in 1950. De G-plek voelt aan als een ribbelig sponsachtig stukje weefsel, zo’n 5 centimeter diep in de vagina, aan de kant van de buik. Dit weefsel vult zich met vocht naarmate je opwinding stijgt. Je moet dus al opgewonden zijn vóórdat je deze erogene zone stimuleert. Veel vrouwen voelen een erotische sensatie door stimulatie van de G-spot.

De laatste jaren is steeds meer overeenstemming onder wetenschappers, dat hetgeen je op deze plaats voelt, de achterkant van de clitoris is. Het topje van de clitoris – dat je aan de buitenkant van de vagina ziet – blijkt dus maar een klein onderdeel van hele genotslichaam te zijn want  de clitoris strekt zich met uitlopers (zwellichamen) veel dieper in de vagina uit.

Hoe stimuleer je de G-spot van de vrouw?

Je kunt de G-spot bij de vrouw voelen als je een vinger in de vagina brengt, met de handpalm naar de buik gericht. Deze plek wordt bij veel vrouwen extra gevoelig als ze seksueel opgewonden zijn. Door zelf met je vinger de ‘kom hier’-beweging te maken – of iemand anders deze beweging te laten maken – stimuleer je de clitoris van binnenuit. Je kunt de G-plek ook stimuleren met een (G-spot)-vibrator of penis.

Orgasme door stimulatie van de G-spot

Sommige vrouwen kunnen een orgasme krijgen door stimulatie van de G-plek. Dit zou veroorzaakt worden door een ‘samenwerking’ tussen de clitoris, urineleider en de voorwand van de vagina (waar de G-spot zit) wat een intenser orgasme kan opleveren.

Bij een orgasme via de G-spot komt bij sommige vrouwen vocht vrij. Soms een paar druppels, soms meer. Dit wordt ook wel ‘vrouwelijke ejaculatie’, ‘spuitorgasme’ of ‘squirten’ genoemd. In ons dossier Vrouwelijk orgasme op Gezondheidsplein lees je meer over klaarkomen door stimulatie van de G-spot.

Elke G-plek is anders

Elke clitoris – en dus ook elke G-spot – is anders. Er bestaan grote en kleine, dikke en dunne. Daarnaast kan het ook per moment verschillen, onder andere afhankelijk van hoe opgewonden je bent. De ene keer kan je genotsplekje heel gevoelig zijn, een andere keer voel je misschien niets.

Sommige vrouwen kunnen hun G-spot niet vinden, dit is niets om je onzeker over te voelen. Iedereen heeft plekjes die wat gevoeliger zijn dan anderen. Dit kan de G-plek zijn, maar ook een heel ander plekje.

Auteur: Rachel van de Pol en Maartje Bakker
Bronnen: Rutgers Kenniscentrum Seksualiteit, International Journal of Obstetrics and Gynaecology

Deze tekst is goedgekeurd door Karin Schuurman, eigenaar van Care4Sex Praktijk voor Seksuele Gezondheid.

Read more https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/seksualiteit-en-relatie/vind-g-spot-vrouw/

Aanvullende gegevens